Shërimi me Kuran i sëmundjeve psiko-somatike

 

Bismilahi Rrahmani Rrahim

Falenderimi i takon Allahut [subhanehu ue teala], paqja dhe meshira e Allahut qofshin mbi te Derguarin e fundit, Muhamedin [sal-la llahu alejhi ue selem], mbi familjen e tij, mbi shoket e tij dhe mbi ata qe pasojne rrugen e tij.
Perparimi teknologjik dhe jeta moderne me :bukurite: e saj, mashtruan shume njerez te cilet lumturine dhe deshperimin e tyre e lidhnin me aspektet e jetes moderne duke harruar detyren madheshtore per te cilen jane krijuar, ta adhurojne Allahun [subhanehu ue teala], i Cili ne Librin e Tij te Shenjte thote: "Une nuk i krijova njerezit dhe xhinet per tjeter pos qe te me adhurojne" .
Sprovat te cilat Allahu [subhanehu ue teala] i ka krijuar me urtesine e tij, kane qellimin e perkujtimit per roberit e Allahut qe ata te fillojne rrugen e kthimit dhe pendimit : " ..., e Ne ne shenje sprove ju sprovojme me veshtiresi dhe kenaqesi, dhe ju ktheheni te Ne."
Kerkimi i sherimit ne menyre te lejuar(hallall) eshte pjese e dinit Islam te cilin Allahu [subhanehu ue teala], e ka lejuar me meshiren e Tij. I Derguari i Allahut [salallahu alejhi ue selem], ka thene: Mjekohuni sepse Allahu per cdo semundje ka zbritur edhe ilacin e saj, pervec pleqerise!"
Ne kete kohe njerezit mbeshteten me shume ne mjekimin esencial dhe konvencional duke perdorur barna te ndryshme sintetike i cili per hir te se vertets nuk mund te jete kurre kontestues, por gabimi qendron aty qe jemi duke lene menjane teresisht mjekesine alternative, qe bazohet ne barna me prejardhje bimore kryesisht dhe kerkimi i sherimit duke bere rukje qe dmth. lexim i pjeseve te posacme te Kuranit me qellim afrimin tek Zoti dhe kerkimin sherrim dhe rrugedalje nga veshtiresite a semundjet. Islami na meson gjithemone qe te jemi mesatar, e qe ne kete ceshtje i bie qe ashtu sikur qe mbeshtetmi tek metodat klasike medicinale ashtu edhe mos te leme menjane sherimin shpirterore qe joralle eshte dhe determinuesi themelor i cdo semundjeje apo cregullimi. Sipas studimeve me te fundit mbi 90 oerqind e semundjeve si shkaktar te parine e kane stresin dhe fakti i dyte eshte se depresioni dhe cregulliemt nervore do jene vrasesi me i madh i njerzimit duke filluar qe nga 2030 e me tej. Kjo deshmon qarte se jeta dinamike dhe plot stres, puna dhe rrethanate ejetes plot ankth dhe pasiguri shtojne me shume se kurre nevojen tone qe ti kthehemi Krijuesit, ti mbeshtetemi Atij dhe te kerkojme falje dhe ndihme nga Furnizuesi dhe Meshiruei Yne i Urte. Pejngamberi savs. kur e kafshoi akrepi, e mbyti ate me nallana, e coptoi duke vendosur pjeset e tij ne plagen dhe me uje te kripur lante plagen duke lexuar ne te njeten kohe edhe kaptinat El-Felek dhe En-Nas.
Nga semundjet dhe simptomat qe shfaqen si rezultat i veprave djallzore si magjia msyshi apo ograku, jane depresioni, ankthi i tepruar, pagjumesia, anoreksia, apatia, keputja e trupit(sidomos tek pjesa e poshtme e kembeve), kokedhembjet, problemet me lukthin, endrrat shqetesuese si dhe britmat ne gjume, kercitja e dhembeve ne gjume apo zgjimi i shpeshte gjate nates, shtrengimi i kraherorit, shfaqja e mendimeve te erreta qe kurre me pare sjane shfaqur, pesimizmi eksterm apo dhe hiper-reaktiviteti.
Qysh nga koha e Sulejmanit alejhis salatu ve selam e deri ne Diten e Mahsherit, njerezit do ndeshen me keto vepra shejtanore, andaj njerezit e sidomos besimtaret e drejte duhet te jene gjithemone te kujdesshem ne kete ceshtje dhe te rruhen me sa te munden qe djajte mos tju afrohen, dhe nese i kaplon ndonje e keqe mos te dorezohen kurre se sihri dhe magjia kane kapluar edhe Profetin a.s. qe dmth ne skemi pse te ndihemi me imune. Jorastesisht dy suret e fundit kane zbritur mu per ate qellim anadaj dhe ne separi duhet te mesojme se preventiva eshte ilaci me i mire. Por edhe nese njeriun e godet nej e ekeqe e ketij lloji, duhet ta dije qe sherimin mund ta gjeje vetem se tek Allahu dhe me metodat qe Ai i ka lejuar. Shume njerez mashtrohen duke kerkuar ndihme tek fallxhore e sihirbaze qe ne te vertete vetem se e veshtiresojne gjendjen e ture pasi i shkelin urdhrat dhe dispozitat e Krijuesit. Mjekimi me rukje nuk eshte i vecante per semundjet qe kane te bejne me renien mesysh, sihrin apo ngacmimn e xhineve, pasi me kete lloj mjekimi , me lejen e Allahut [subhanehu ue teala], eshte i dobishem per cdo semundje. Kete e vertetojne ajetet ne vazhdim : " Ne te shpallem Kuranin qe eshte sherim dhe meshire per besimtaret"
Shume njerez pasi qe jane sheruar me ane te barnave ose operacioneve gabohen nese mendojne qe rukja se ka bere te sajen. As sherimi jo i plote nuk eshte argument per mos ndikimin e rukjes. Nga celsat e suksesit te sherimit me rukje jane padyshim bindja se leximi i ajeteve te Kuranit jane vetem se mjet per tu afruar me Krijuesin dhe se vetem tek Ai eshte sherimi dhe se vetem Ai te sheron. Dhe e dyta duhet patur durim dhe mos te nxitohet ne kerkimin e rezultatetve te menjehershme, pasi cdo rast eshet specifik dhe kohezgjatja e kesaj terapie shpirterore mund te zgjase deri dhe ne 3 muaj. por ajo mund te kete dhe efekt instant. Pra ajo cka ka rendesi eshte qe rukja te behet me ajete te Kuranit dhe lutje qe ka bere dhe i Derguari a.s. dhe asesi mos te mashtrohemi qe te shkojme tek nejrez te dyshmite qe nuk lexojne Kuran, shkruajne hajmali, ju kerkojne emrin e prindit apo ndonje veshej tuajen, apo edhe prerjene kurbanit ne emer tjeter pos Allahut, apo edhe ecjen ne per vare apo zhveshjen e trupit. Rukjen duhet ta beje nje dijetare apo Imam i pergaditur dhe pastaj permes nje programi te posacem pacienti duhet te ndihmoje veten duke ia lexuar vetes disa ajete te posacme apo nese nuk dij arabisht ti degjoje ato ne audio dhe ta shtoje dhikrin e tju largohet mekateve, te falet me xhemat dhe ti largohet muzikes, pornografise dhe kurverise, alkoolit, kamates, mosfaljes se namazit apo cdo mekati tjeter qe ia lehteson punene shejtanit te mallkuar qe ta demtoje njeriun. Largimi nga mekatet eshte esencial pasi ato jane nga shkaqet kryesore qe i hapet rruge djajve dhe i mbyllen rruget ardhjes se meshires se Krijuesit tek krijesat. Disa nga shkaqet e semundjeve jane :
1. Mospermendja e Allahut, [subhanehu ue teala] dhe moskujdesi ndaj mrojtjes nga semundjet me Kuran dhe Sunnet.
2. Perhapja e zilise, magjise dhe msyshit ne eprmasa shume te gjera( realiet i pakontestueshem ne Dibren tone, Allahu na rruajte)
3. Zullumi qe njeriu ia ebn xhinit ne vendbanimet e tyre si per shembull derdhja e ujit vale pa e e permendur emrin e Allahut dhe kryerja e nevojes se vogel neper gropa te ndryshme.
4. Frika e madhe dhe e papritur, hidherimi i madh dhe i zgjatur dhe gezimi i tepruar (analizoni vetem se sa vuajne nga shqetsimet emocionale njerezit e moshes 45-50 te grate dhe 50-55 te burrat. qe perkon me periudhen e luhatjes se madhe te hormoneve qe rezulton me ndryshim disponimi dhe aty "piqen" kushtet qe djajte te ngacmojne dhe te fusin cytje(vesvese) ne nejriun dhe ti shkaktojne atij telashe dhe probleme qe kurre si ka perjetuar.
5. Krijimi i kushteve te volitshme per pranine e shejtaneve me veprime qe pengojne hyrjen edhe pranine e melekeve, si per shembull: qente, statujat she fotografite e pikturuara, muzika haram, lakuriqesia, mosleximi i Kuranit dhe mosfalja e namazit.
6. Zhveshja e plote pa e permendur emrin e Allahut, [subhanehu ue teala]. i Derguari i Allahut [salallahu alejhi ue selem] ka thene: " Perdja mes pjeseve te turpshme te trupit te birit te Ademit dhe shikimit te xhineve , eshte leximi i Bismil-lahit gjate cdo zhveshjeje te rrobave.
7. Mosfalja e namazit nafile ne shtepi dhe mos kujdesi ndaj lutjeve qe largojen djajte dhe afrojne engjujt.

- Si pengesa ne sherim hyjne
1. Nxitimi ne kerkimine sherimit
2. Perdorimi i rukjes si eksperiment duke mos qene i bindur ne efektet e saj.
3 Shkuarja te fallxhoret dhe magjistaret qe ndooshta disa nga simptomat e semundjes i largojne me magji dhe siher.
4. Nderprerja e pendimit dhe lutjeve ditore per situata te ndryshme. Allahu [subhanehu ue teala] thote: E kur njeriun e godet ndonje dem, ai na luette qofte shtrire, ulur ose ne kembe, e kur NE ia largpojme te keqen atij, ai vazhdon sikurse te mos na ishte lutur fare per demin qe e pat goditur. Keshtu krimineleve u duket mire ajo qe veprojne. "

Nga llojet e sihrit, mund te vecojme ate sihr qe behet per te ndare burrin me gruan, sihri per abortim, sihri qe shkakton semundje trupore te njeriu, sihri qe e ben njeriun e xhindosur te sheh iluzione dhe te humb kontrollin mbi veten, sihri i impotences, apo sihri i urrejtjes mes dy njerezve, sihri per tersllek, sihri qe shkakton apatine apo edhe sa lloje tjera qe kesaj vepre te ndyre qe Allahu e ka ndaluar dhe vepruesin e ketij mekati e ka bere te obligueshem qe te vritet. Per cdo lloj sihri apo per msysh a ograk ka terapi te posacme dhe ajete e lutje te posacme. Allahu na largofte nga veprat shejtanore, na rruajte nga shejtaniu i mallkuar, ushtria e tij dhe vesveset e tij dhe te na mundesoje qe ta praktikojme Islamin paster, qete dhe te lire nga keto telashe dhe sprova te renda dhe te padeshiruara. . Allahu na forcofte imanin, na perforcofte ne udhezimine tij dhe na ndricofte mendjet e na begatofte me te mirat e Tij te pafundme! Amin

 

Besart Dovolani

Write a comment

Comments: 37
 • #1

  erti (Wednesday, 02 September 2009 16:07)

  allahu ta shperblefte

 • #2

  xhati (Monday, 28 September 2009 14:22)

  mashaAllah vella Allahu ta shtofte dijen

 • #3

  alfarisi (Tuesday, 22 February 2011 08:16)

  te falenderoj shum per kto strofa aq te vlefshme aq te rendesishme te cilat e sherojn zemren e qdo njeriu ALLAHU te shperbleft.

 • #4

  Hava (Tuesday, 22 February 2011 08:18)

  allahu te shperbleft.per keto fjal kaq me rendesi dhe kshilla te mira per njerzi

 • #5

  Alfi (Tuesday, 22 February 2011 08:34)

  ju lutem na tregoni si te mbrohemi nga syri i keq a ka ndonje ajet dhe cili ajet eshte ai.

 • #6

  Balu (Tuesday, 25 October 2011 21:53)

  {-String.Spintax-|-{I think|I believe|I do believe|I do think} {other|additional|some other|various other} {web site|site|internet site|web page} {owners|proprietors|entrepreneurs|masters} {should|ought to|need to|must} {take|consider|get|acquire} {this web site|this website|this site} {as an|being an|as a possible|just as one} {model|design|product|style}

 • #7

  Vladimir (Wednesday, 26 October 2011 00:58)

  Nice one posting. Common drawback is G. transform their own mind far too frequently.

 • #8

  Robko (Friday, 28 October 2011 02:53)

  good post dude

 • #9

  Nelinka (Saturday, 29 October 2011 22:36)

  Delighted to see that this internet site is useful on my small iphone 3gs , every thing I must carry out is functional. Many thanks for keeping it currently with the newest.

 • #10

  Stef (Thursday, 10 November 2011 19:36)

  good post bro

 • #11

  Jezkon (Saturday, 26 November 2011 12:50)

  FREE Automated WordPress to twitter plugin. Simply no registration application on Twitter. Extension is the highest good thing about simplicity

 • #12

  bashkim (Saturday, 04 February 2012 19:01)

  allahu te shperbleft per kto fajl te bukura

 • #13

  nebankovní půjčky (Friday, 30 March 2012 09:52)

  Fine info bro

 • #14

  Rocky (Thursday, 05 April 2012 16:46)

  will return before long

 • #15

  Emir (Wednesday, 11 April 2012 16:55)

  Allahu te meshiroft Inshallah ...

 • #16

  negjat (Thursday, 26 July 2012 11:31)

  allahu te shperbleft per kto kshilla te mira per njerz te semur ose ves qe kan

 • #17

  sefer (Friday, 16 November 2012 07:47)

  seferi ka dhimje koke dhe nuk mun me nej ne shpi po mas shumti jukan ba print te dyt tullusum nuk mun as mi pa as me fjet nuk mun hiq nese dini me kshyr me kuran ju tutem me shkruni te mas pershendetje

 • #18

  nexhbedini (Tuesday, 01 January 2013 06:08)

  cilat dov muj mi kendu per te shkele ose te bame nese ki mundesi mi shkrun dovt ose mi qon mes imellit se une jetoj ne gjermani se ktu veq turqeli ka nuk pi kuptoj nesekeni munsi mi qoni edhe mi shkruni si muj mi lexu edhe per fmit e mi ju pershendes nexhbedini

 • #19

  nexhbedini (Tuesday, 01 January 2013 06:13)

  ju pershendetje nese kini munsi si memu qu do dov mes imellit per sherm cilat jan

 • #20

  sefer (Tuesday, 01 January 2013 06:21)

  ju lus nese ki munsi mi hek qeto emra

 • #21

  ALU (Friday, 20 December 2013 22:50)

  hallo,
  a bon ju lutem mem kallxu do lutje ( dov ) qfare duhet mej bo per njerz me shicofreni.. se ekom djalin te smut me shizofrenin qe 7 vjet edhe qe 7 vjet osht i mshelun ne spital psychiatrik .. po spo bon ma mir hiq.. i paraftyrohen sene te keqija edhe familjen neve sna don hiq..edhe ky ka nevoj per ni hoxh po as ni hoxh spo na lajmrohet.. nese eh dini nje hoxh qe kish mujt mena ndihmu me shiru ju lutem per sevapin eh allahut me ndihmoni.. allahu ju shperbleft eh ishallah ka ni hoxh rahmet qe bon eh na nihmon..

 • #22

  Alba (Friday, 03 October 2014 16:20)

  Allahi ju shperbleft per Keto reshta te mrekullueshme...

 • #23

  ornela (Sunday, 01 March 2015 03:02)

  Allahu te shperblet

 • #24

  Hava (Thursday, 02 April 2015 13:09)

  Zoti ju shperbleft me gjitha te mirat per kto te dhena

 • #25

  qemi (Saturday, 18 April 2015 05:03)

  Zoti ju ruajt edhe juve e perkto urdhra e ishallah edhe na qe po i lexojm kemi nafak e na ndihmon qe te kemi sherim

 • #26

  Elidina (Wednesday, 01 June 2016 07:54)

  Desha Te ju pyes ograku a ka mundsi ta mer pamjen e syrit?pres pergjigje

 • #27

  Elidina (Wednesday, 01 June 2016 13:07)

  Ju lutem Te me pergjigjet ndokush

 • #28

  Semi (Monday, 29 August 2016 06:28)

  Pershendetje! Vajza eshte shume e merzitur me familjen e saj, ik shpesh prej shtepie, cfare duhet te bej per te, si ta ndaloj. Po çmendemi. Te lutem me ndihmo, me thuaj çfare te bej. Allahu Ju ndihmofte.

 • #29

  Rita jetoj ne gjermani (Thursday, 08 September 2016 08:46)

  Ju lutem nje pergjigjeje jetoj ne gjermani qe 2 Vite jam keq Jam me stres the madh Ska mjek qe pom del ilaq qdo dyten dit shkoj te mjeku me thon mir je me qesin naj barn per dhimt naj barn per qetsim me thojn stres eke mu me mirren ment tej mase as veten nuk e njoh kaniher qdo pjes e trupit qe me dhemb tham du me vdek tash du mu rrxu dy her kam qen te nje hogj kum ba ruku po prap jam e njejta me ks nuk muj me ardh se jam azil kan frik mej pi barnat jam shuuum keq sdi as gzimin e fmive sdi mu knaq nket jet knoj dov baj dhiker mu fal ngsnjeher falna edi qe duhet mu fal qdo dit po sedi qa asht me mu te lutem nje ndim sado te vogel se du me perfundu keq ju pershendes

 • #30

  albana (Saturday, 24 September 2016 20:25)

  Zoti ua shperblefte me Te mira Per kete ce e keni shkrojtur Shum bukur

 • #31

  Albana (Saturday, 24 September 2016 20:34)

  Ju lutem me tregoni cfar Te Boj se e kan ftohur burrin prej meje Nuk Rrin ne shpi Nuk me Don por e ka Ni tjeter Dhe Ke Ajo Rrin me ndimoni ju lutem car Te Boj Zoti ju ndohmofte

 • #32

  psychic reading (Tuesday, 13 December 2016 15:29)

  nieskoordynowanie

 • #33

  wróżba (Wednesday, 14 December 2016 03:19)

  powydłużać

 • #34

  free tarot reading (Thursday, 15 December 2016 08:00)

  recognisable

 • #35

  urok miłosny (Wednesday, 28 December 2016 16:18)

  transmutation

 • #36

  anonse towarzyskie (Thursday, 29 December 2016 04:50)

  fototeodolit

 • #37

  Bardha (Friday, 19 May 2017 05:50)

  Alu edhe rita lajmrohu ne kit numer 017654859420